Zeilcursus Open kielboot Nederland

Onze locaties: Loosdrecht en De Kaag

Zeilschool voor volwassenen FlexSail heeft unieke, CWO-gecertificeerde zeilcursussen voor volwassenen en voor gezinnen. Als je wilt, kun je in een paar dagen je CWO zeildiploma op zak hebben. We leren je zeilen in een sportieve, stabiele, open boot (PolyValk).  Dit alles in een supergezellige sfeer.

Flexibiliteit: Zelf je lesdagen kiezen

Bij FlexSail kies je zelf de dagen waarop je les wilt hebben en je kunt kiezen om les te volgen bij onze zeilschool in Loosdrecht of op De Kaag. Voor alle zeilcursussen kun je je individueel aanmelden, of met je partner, vrienden of je gezin komen. Kies ervoor om ingedeeld te worden bij een groepje, of volg flex Privéles voor 1 tot 4 personen.

Iedereen krijgt op zijn/haar eigen niveau les. Het is dus geen probleem als niet alle deelnemers hetzelfde instapniveau hebben. We volgen het programma van het CWO tijdens de zeilcursus.

Zeilles open kielboot bij FlexSail

✅ CWO gecertificeerde zeillessen

✅ Groepsles of Flex Privéles

✅ Uniek programma: behaal in 2 of 3 dagen je eerste zeildiploma

✅ Loosdrecht | De Kaag

✅ Zelf je lesdagen kiezen

✅ Exclusief voor volwassenen en gezinnen

✅ CWO-gediplomeerde top instructeurs

CWO-I, Basis: Basiscursus, beginnend zeiler

In 2 of 3 dagen leer je de basis van het zeilen. Je leert hoe je de zeilen moet hijsen, hoe je het roer en de zeilen moet bedienen en je leert overstag gaan en gijpen. Ook de basis van de voorrangsregels en het maken van diverse knopen komt aan bod. Na afronding van deze zeilcursus ben je bekwaam bemanningslid. Bij rustig weer en verkeer kun je dan zelf de boot varen, onder leiding van een ervaren schipper.

 

CWO-II, ervaren: Vervolg zeilcursus, beginnend zelfstandig zeiler

Tijdens deze zeilcursus van 4-6 dagen ga je je zeilvaardigheid flink vergroten én we gaan je leren om de leiding te nemen op de boot. We besteden veel aandacht aan het afvaren en het aanleggen. We oefenen op bijzondere manoeuvres zoals “man over boord”  en je leert ook hoe je kunt opkruisen in nauw vaarwater. Na deze zeilcursus ben je beginnend zelfstandig schipper en kun je bij rustig weer en verkeer, zelfstandig zeilen op een open kielboot, tezamen met een niveau I gediplomeerde bemanning.

 

CWO-III, gevorderd: Zeilcursus voor gevorderden, volwaardig zelfstandig zeiler.

Wil je na het behalen van niveau-II nóg beter en volledig zelfstandig leren zeilen? Dus ook onder onverwachte omstandigheden, met harde wind en op druk vaarwater? Dan is dit jouw cursus! We hebben een intensief trainingsprogramma waarbij je steeds beter leert varen en waarbij je als volwaardig schipper je bemanning nog beter leert aansturen. We voegen nog een aantal nieuwe manoeuvres toe en de lat ligt weer een stuk hoger dan bij niveau II.  Alle manoeuvres moeten steeds preciezer en sneller worden uitgevoerd. Ook je theoretische kennis wordt op een hoger niveau gebracht. Je rondt de cursus af met een examen, zowel praktijk als theorie. Na deze cursus ben je volwaardig zelfstandig schipper.

Weekendcursus, kennismaking of opfrissen

Is het je bedoeling om kennis te maken met het zeilen, wil je je vaardigheden opfrissen of wil je gewoon één of twee dagen goede zeilles boek dan een weekend of een losse dag. We delen je in bij medecursisten met gelijke doelstellingen. Met de instructeur bespreek je vooraf het programma. Wil je later door voor een diploma, dan kan dit naadloos daarop aansluiten.

Als je juist speciale doelen hebt, of liever met je eigen gezelschap bij elkaar in de boot wilt, dan kun je een privécursus overwegen. Helemaal op maat gemaakt en zeer effectief. Neem contact met ons op bij twijfel. We denken heel graag met je mee.

 

Gezins zeilcursus

Als je met je gezin komt dan krijg je een heel mooi zeilprogramma van 1, 2 of 3 dagen dat we speciaal op de dynamiek van een gezin afstemmen. Soms kan vader, moeder of één van de kinderen al zeilen maar wat is er nou leuker dan samen te zeilen!? Om ontspannen met je familie te kunnen varen komt een hoop kijken. Tijdens de zeilcursus krijgt iedereen een wisselende taak aan boord. Om de beurt zit je aan het roer en we besteden veel aandacht aan de samenwerking met elkaar. Je kunt een enkel dagje komen varen, of een compleet lesprogramma volgen. Ook kunnen we je gezin klaarstomen voor toekomstig zeilen op een kajuitjacht. NB. Kies bij het boeken voor een Flex-privé cursus van 1, 2 of 3 dagen en vermeld bij de opmerkingen dat je een gezinscursus wilt volgen.

 

Privé zeilcursus 1-4 personen

Alle genoemde cursussen zijn ook als Privécursus te boeken. Zeer effectief en daardoor verrassend voordelig. Als je wilt kun je namelijk in minder dagen je diploma behalen. We besteden zeer veel aandacht aan jouw specifieke leerdoelen en passen het tempo daarop aan. Je krijgt de hele dag een privé instructeur en boot die je met niemand anders deelt dan met je eigen groepje. Of je komt alleen, dat kan natuurlijk ook. De prijs staat vast, met hoeveel deelnemers je ook komt (max. 4)

zeilcursus volwassenen
zeilschool voor volwassenen
zeilschool volwassenen
Zeilles volwassenen

Een Valk is een open boot van ca. 7 meter lang, geschikt voor een bemanning tot 5 personen. De boot is gevoelig voor elke windvlaag, maar heeft veel stabiliteit. Omslaan is er niet bij en je kunt je normale, sportieve kleding dragen.

Aan jou de keus: groeps- of privéles. Vanaf 2 personen is het behalen van een CWO diploma tijdens onze privé cursussen voordeliger dan een groepscursus. Dit komt door een vaste prijs per boot i.p.v. per persoon én door de zeer hoge effectiviteit van de privéles.

CWO gecertificeerde Zeilcursus voor volwassenen . Open boot . Open Kielboot . Zeilles volwassenen op de Kagerplassen, De Kaag, Vinkeveense Plassen, Vinkeveen, Loosdrechtse plassen en Loosdrecht . Open Kielboot van het type Valk . Zeilcursus voor gezinnen en Zeilcursus volwassenen . Zeilschool voor volwassenen .

Menu