Zeilcursus Kajuitjacht Nederland

Zeilcursus op een kajuitzeiljacht, Nederland

Een weekend of een midweek Privé zeilles tijdens een prachtige meerdaagse zeiltocht. Bij FlexSail leer je op een ontspannen wijze, zeilen op een modern kajuitjacht. Kom met je partner, met vrienden of met je gezin. De prijs staat vast voor een gezelschap tot 4 personen. We maken voor deze zeilcursus een programma op maat voor je. De zeilcursus is bedoeld voor beginnende en licht gevorderde zeilers (niveau I en II). Het maakt daarbij niet uit of de één al wat meer ervaring heeft dan de ander, ieder krijgt op zijn/haar eigen niveau les.

Het zeiljacht is volledig privé voor jouw gezelschap beschikbaar en onze instructeur/gastheer zal er alles aan doen om je een fijne tijd aan boord te laten hebben.  Je krijgt de hele dag gedegen instructie terwijl we over de mooiste wateren varen.

Volg je gezinsles, dan worden ook de kinderen op een leuke manier actief in de zeilles betrokken. Van verveling zal geen sprake zijn. Aan boord is veel te doen.

Kajuitjachtzeilen in Nederland bij FlexSail

✅ Privé zeilles voor beginners en licht gevorderden

✅ Weekend (2 dgn) of Midweek (3 of 4 dgn)

✅ Certificaat of vorderingenstaat gegarandeerd

✅ Friese meren en IJsselmeer

✅ Overnachting op de boot

✅ Exclusief voor volwassenen en gezinnen

✅ Gediplomeerde, zeer ervaren instructeurs

Zeilcursus voor beginners (niveau I)

Hier leer je de basis van het zeilen op een kajuitjacht. Stap voor stap ga je vertrouwd raken met het varen op een wat grotere boot op ruim water. We oefenen op hoe je de zeilen moet hijsen en strijken, hoe je het roer en de zeilen moet bedienen en hoe je de wind kunt gebruiken om overal te komen waar je wilt zijn. Verder leer je tijdens deze zeilcursus hoe je de motor moet gebruiken en nog veel meer. Na deze zeilcursus ben je volwaardig bemanningslid die, onder toezicht van de schipper, de basis zeilmanoeuvres kan uitvoeren. Het lespakket is altijd maatwerk zodat we voor deze cursus geen CWO of RYA consumentendiploma uitschrijven.

 

Vervolg zeilcursus (niveau II, beginnend zelfstandig zeiler)

Je gaat verder met het verfijnen van je zeilvaardigheid. We besteden naast het zeilen, veel aandacht aan het afvaren en het aanleggen op de motor in wisselende situaties. We oefenen op bijzondere manoeuvres en je leert steeds meer over navigeren. Je oefent op het aansturen van de bemanning en op het nemen van beslissingen aan boord. Na deze zeilcursus kun je bij rustig weer en rustig verkeer redelijk zelfstandig zeilen, tezamen met een niveau I gediplomeerde bemanning. Het lespakket is altijd maatwerk zodat we voor deze cursus geen CWO of RYA consumentendiploma uitschrijven.

 

Gezins zeilcursus (alle niveau’s)

Bij FlexSail hebben we een speciaal programma voor gezinnen. Wat is er nou leuker dan samen met je gezin heerlijk op een comfortabel jacht te varen. Net als bij onze kielbootcursussen hebben we een speciaal programma dat is afgestemd op de dynamiek van een gezin. Iedereen krijgt een wisselende taak aan boord. Om de beurt zit je aan het roer en we besteden een hoop aandacht aan de samenwerking met elkaar. Je kunt een weekend komen varen, een midweek of een week. Je hebt daarbij ook de keuze om een begin- of vervolg zeilcursus te volgen. Wat je maar wilt. Het lespakket is altijd maatwerk zodat we voor deze cursus geen CWO of RYA consumentendiploma uitschrijven.

Voorbereidingscursus Flottielje Zeilen

Flottielje zeilen op de Middellandse Zee vraagt een aantal specifieke vaardigheden waar we in Nederland niet zo bekend mee zijn. Bereid je hier samen met een instructeur op voor tijdens een 2 of 3-daagse cursus in Nederland. Naast zelf oefenen is dit een mooie gelegenheid om je gezin of bemanning wegwijs te maken aan boord en te zoeken naar een taakverdeling waarbij iedereen zich goed voelt. Het lespakket is altijd maatwerk zodat we voor deze cursus geen CWO of RYA consumentendiploma uitschrijven.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die van plan is in het buitenland te gaan zeilen. Tijdens de cursus komen alle noodzakelijke onderwerpen aan bod waarbij je zelf bepaalt wat de nadruk krijgt. Denk daarbij aan:

-Ankeren ‘in de laag’
-Ankeren in een baai
-Aanleggen op een Mooringboei
-Gebruik Mooringlijnen
-Onderlinge communicatie en teamspirit
-Onderlinge taakverdeling – veiligheid aan boord
-Haven- en motormanoeuvres
-Navigatie en omgaan met GPS
-Marifoongebruik

N.B. Heb je een flottielje zeilvakantie geboekt bij Zeilnet.nl dan krijg je een leuke korting op de voorbereidende cursus. Vraag je kortingscode aan

Een zeilcursus op een kajuitjacht is geschikt voor beginners en gevorderden. Ervaring op een open boot is niet noodzakelijk, maar wel aan te raden.

Onze kajuitjachten zijn 10 tot 12 meter meter lang, geschikt om comfortabel op te zeilen en om op te overnachten voor een bemanning van 4 tot 6 personen. De boten hebben veel comfort en stabiliteit. Je kunt je normale, sportieve kleding dragen.

Alle boten zijn zeewaardig en uitgerust met een zeer complete nautische uitrusting. Voor het comfort is een douche en toilet, een keuken, koelkast, comfortabele slaapcabines, verwarming etc. aan boord.

Vanaf 2 personen is het behalen van een certificaat tijdens onze meerdaagse privé cursussen in Nederland altijd goedkoper dan tijdens een groepscursus. Dit komt door een vaste prijs per boot i.p.v. per persoon en/of de hogere effectiviteit.

kust navigatie

Zeilcursus IJsselmeer . Zeilcursus kajuitjacht . Kajuitjachtzeilen Nederland .  Zeilcursus Markermeer . Zeilcursus Gezinnen . Zeilvakantie Nederland . Cursus kajuitjachtzeilen . Zeilschool kajuitjacht . Waddenzee .

Menu