Zeilcursus Kajuitjacht Middellandse zee

Zeilcursus Griekenland of Kroatië

Zon, zee, vakantie en zeilen op de middellandse zee….Mediterraans genieten. We hebben een heerlijk pakket voor je samengesteld voor een ervaring die je blijvend in je herinnering zult houden. Voor onze ontspannen zeillessen rondom het Griekse Corfu, Lefkas en de Kroatische Kornati hebben we een open inschrijving. Iedereen kan zich individueel aanmelden. Natuurlijk ben je ook met je partner, vrienden of met je gezin van harte welkom!

Uniek: Bij FlexSail proppen we de boten niet vol. Iedereen heeft gegarandeerd een slaapplaats in een hut!

Zeilen op een prachtig stuk van de Middellandse zee. We leren je zeilen op een modern kajuitzeiljacht terwijl je gelijktijdig een heerlijk vakantiegevoel ervaart. De zeilcursus in Griekenland en Kroatië is bedoeld voor beginnende en licht gevorderde zeilers (niveau I en II). Het maakt niet uit of de één al wat meer ervaring heeft dan de ander, ieder krijgt op zijn/haar eigen niveau les. Zelfs zonder enige zeilervaring ben je van harte welkom!

Het zeiljacht is exclusief voor ons beschikbaar. Onze instructeur zal er alles aan doen om je een fijne tijd aan boord te laten hebben.  We bieden een groot deel van de dag zeilinstructie aan terwijl we over de mooiste wateren varen en de prachtigste plaatsen aandoen. Heb je even geen zin om mee te doen en wil je liever relaxen? Ook dat kan natuurlijk!

Kajuitjachtzeilen Middellandse Zee bij FlexSail

✅ Griekenland en Kroatië

✅ Zeilles en vakantie voor beginners en gevorderden

✅ Uniek: geen volgepropte schepen!

✅ Slaapplaats in een hut gegarandeerd

✅ Certificaat of vorderingstaat gegarandeerd

✅ Overnachting op de boot

✅ Gediplomeerde, zeer ervaren instructeurs

Beginnerscursus Mediterraans zeilen (niveau I)

Tijdens deze zeilcursus leer je de basis van het zeilen op een kajuitjacht. Stap voor stap ga je vertrouwd raken met het varen op een kajuitzeiljacht op ruim water. We oefenen op hoe je de zeilen moet hijsen en strijken, hoe je het roer en de zeilen moet bedienen en hoe je de wind kunt gebruiken om overal te komen waar je wilt zijn. Verder leer je hoe je de motor moet gebruiken en nog veel meer. Na deze cursus ben je volwaardig bemanningslid die, onder toezicht van de schipper, de basis zeilmanoeuvres kan uitvoeren. We volgen een lesprogramma dat is afgestemd op het vaargebied en de omstandigheden, inclusief mediterraans ankeren etc.

 

Vervolgcursus Mediterraans zeilen (niveau II, beginnend zelfstandig zeiler)

Je gaat verder met het verfijnen van je zeilvaardigheid. We besteden tijdens deze zeilcursus veel aandacht aan het afvaren en het aanleggen in wisselende situaties, ook op de motor. We oefenen op bijzondere zeilmanoeuvres en je leert steeds meer over navigeren. Je oefent op het aansturen van de bemanning en op het nemen van beslissingen aan boord. Na deze cursus kun je bij rustig weer en rustig verkeer redelijk zelfstandig zeilen, tezamen met een niveau I gediplomeerde bemanning. We volgen een lesprogramma dat is afgestemd op het vaargebied en de omstandigheden, inclusief mediterraans ankeren etc. Als je na het volgen van deze cursus ook lekker wat uurtjes in Nederland gaat varen ben je klaar voor het zelfstandig meevaren in flottieljes in rustige gebieden.

Een zeilcursus op een kajuitjacht is geschikt voor beginners en gevorderden. Ervaring op een open boot is niet noodzakelijk, maar wel aan te raden.

Onze kajuitjachten zijn tussen 11 en 14 meter meter lang, comfortabele, moderne kajuitjachten. Wij vinden comfort belangrijk en varen daarom met slechts 4 of 6 cursisten aan boord zodat iedereen gegarandeerd een slaapplaats in een hut heeft. De boten hebben veel voorzieningen en hebben veel stabiliteit. Omslaan is onmogelijk en je kunt je normale, sportieve kleding dragen.

Alle boten zijn uitgerust met een zeer complete nautische uitrusting. Voor het comfort is een douche en toilet, een keuken, koelkast, comfortabele slaapcabines, een buitendouche etc. aan boord.

Zeilles Kajuitjacht Middellandse zee
Zeilen in Griekenland

Zeilcursus Griekenland . Zeilcursus Spanje . Zeilcursus Kroatië . Cursus Kajuitjachtzeilen . Zeilvakantie middellandse zee . Meezeilen .

Menu